Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Răstunare de situație în procesul lui Dan Diaconescu. Cele trei martore din dosar și-au schimbat declarațiile în fața instanței

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 18 octombrie 2024

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au început cercetări, după ce cele trei martore din procesul în care fondatorul postului OTV, Dan Diaconescu, este judecat pentru act sexual cu un minor, au dat declaraţii în faţa instanţei contrare celor afirmate în cursul urmăririi penale.

„În esenţă, prin actul de sesizare s-a reţinut că depoziţiile celor trei persoane ascultate au fost contrare celor date de aceleaşi persoane în cursul urmăririi penale şi că au ca scop îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului”, au anunţat procurorii.

Dan Diaconescu a fost a fost trimis în judecată, în august 2023, pentru săvârşirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată și de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată.

Concret, spun procurorii, fostul patron al OTV ar fi întreţinut raporturi sexuale cu două minore, contra sumei de 300 de lei, respectiv 800 de lei.

„În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele: În jurul datei de 19.11.2020 şi în jurul datei de 22.11.2020, D. C.-D. a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani şi 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul Bucureşti”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

În anul 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat pentru șantaj la 5 ani și 6 luni de închisoare, dar și la o pedeapsă complementară de 5 ani în care are interzis la a mai apărea în emisiuni tv. În noiembrie 2017, fondatorul OTV a ieșit din închisoare. Interdicția pentru micul ecran îi expiră în martie 2025. El a declarat în repetate rânduri că își dorește reînfiinţarea postului de televiziune care l-a făcut celebru.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW