Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


31 de angajați ai Spitalului Județean Focșani, infectați cu virusul Covid-19/ Manager: Este foarte dificil să identificăm sursa

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: ,

Un număr de 31 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență (SIIJ) „Sf Pantelimon” Focșani au fost infectați cu virusul Covid-19, potrivit managerului unității medicale, colonelul doctor Alexandru Keresztes.

„În Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani sunt 31 de cazuri confirmate cu COVID-19 şi trei cazuri în aşteptarea rezultatului. Nu sunt numai cadre medicale, ci din toate categoriile de personal angajat, chiar şi din rândul personalului administrativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare, fie de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, în colaborare cu medicul epidemiolog al spitalului sau doar de către medicul epidemiolog”, a declarat Alexandru Keresztes.

Potrivit sursei citate, în prezent se fac eforturi pentru redeschiderea secției de Nefrologie, singura din spital închisă în acest moment.

„Considerăm că, la acest moment, în care boala este într-o transmitere comunitară avansată, este foarte dificil să identificăm sursa. În funcţie de starea de sănătate a personalului, încercăm să reconfigurăm şi ne dorim să redeschidem şi singura secţie închisă la acest moment, cea de Nefrologie, astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani să fie la o capacitate optimă pentru furnizarea unor servicii medicale de calitate”, a precizat managerul, conform Agerpres.

La finalul săptămânii trecute,un număr de 24 de cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani au fost confirmate cu coronavirus.

Era vorba despre 13 asistente, doi medici, șapte infirmiere, un brancardier şi un angajat din sectorul de suport.

“Pe secţii vorbim despre nouă din Secţia Cardiologie,  Nefrologie, 3 – Interne, 1 – Radiologie, 2 – Chirurgie, 1 – UPU, 1 -Psihiatrie, 1 – Infecţioase, 1 – Bloc operator, 1 – compartiment prevenirea infecţiilor asociate actului medical”, a declarat colonel doctor Alexandru Keresztes, manager interimar al Spitalului Judeţean din Focşani.

O echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), condusă de colonelul medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, a preluat recent managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență din Focșani.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *