Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


22 de mandate de percheziție domiciliară în mai multe județe. Prejudiciul total este de aproximativ 4.500.000 de euro

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 28 februarie 2024 Etichete:

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 22 de percheziții domiciliare la persoane fizice și juridice, marți, 27 februarie, în județele Tulcea, Maramureș, Iași, Suceava și Brașov.

Acțiunile au fost desfășurate în cadrul unei cauze penale aflate în instrumentarea Secțiunii de cercetări din Nancy a Jandarmeriei Naționale Franceze, care vizează fapte de furt în grup infracțional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracțional organizat și participare la o asociație de răufăcători în vederea săvârșirii unei infracțiuni.

Potrivit autorităților, în cadrul cooperării judiciare internaționale în materie penală prin Jurisdicția Inter-Regională Specializată (JIRS) din Nancy, Franța, autoritățile franceze au emis 15 ordine europene de anchetă. Aceste activități de cooperare au condus la concluzia că membrii unui grup, compus din cetățeni români, au comis 19 infracțiuni de furt în perioada aprilie 2022 – noiembrie 2023, pe întreg teritoriul Franței. În urma acestor infracțiuni, au fost sustrase peste 3.000 de bunuri din societăți care fabrică sau comercializează aparatură medicală stomatologică.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 4.500.000 de euro.

În urma activităților desfășurate au fost depistate opt persoane față de care autoritățile franceze au emis mandate de arestare europene.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și confiscate aparate și instrumente medicale stomatologice. De asemenea, au fost confiscate 16.500 euro, mai multe telefoane mobile, înscrisuri, 106 cartușe cu glonț de 9 mm și alte mijloace de probă.

 

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW