Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Lucian Heiuș a demisionat de la șefia ANAF

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 29 mai 2023

Lucian Heiuş și-a anunțat luni, 29 mai, demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pe fondul problemelor de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul de stat. 

El a fost numit în funcţie în 5 mai 2022, postul revenind la acel moment PNL.

Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) urmează să revină PSD odată cu punerea în aplicare a sistemului de rotaţie prevăzut în protocolul de guvernare dintre PSD şi PNL, declarau pentru Profit.ro surse politice apropiate social-democraţilor. Protocolul dintre cele două partide prevede ca Ministerul Finanţelor, la conducerea căruia se află în prezent Adrian Câciu, din partea PSD, să revină PNL.

„Mi-am înaintat astăzi demisia din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituţie şi le mulţumesc colegilor mei pentru profesionalismul şi implicarea de care au dat dovadă în acest an. Totodată, sunt mulţumit de faptul că, în acest mandat, ANAF a reuşit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR şi toate obiectivele asumate prin programul de guvernare, cu onestitate, responsabilitate şi respect faţă de contribuabili”, anunţă Heiuş într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii