Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


100 de români dintr-un oraș din Germania, plasați în carantină. Autoritățile au impus carantina

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: , ,

Un număr de 100 de pacienți infectați cu coronavirus care locuiesc în Magdenburg, capitala landului Saxonia-Anhalt, Germania, au fost diagnosticați cu coronavirus. 

Autoritățile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane. Orașul este păzit de echipajele de poliție.

„În continuarea informațiilor transmise cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor cetățeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români”, arată MAE.

De marți cetățenilor le-a fost pusă la dispoziție o linie telefonică prin care pot cere alimente sau alte produse necesare.

„În acest context, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente și produse de strictă necesitate, iar începând de ieri, 23 iunie, a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obține informații cu privire la reglementările specifice carantinei și pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informațiile sunt asigurate atât în limba germană, cât și în limba română”, mai arată sursa citată.

Potrivit Ministerului de Externe până la acest moment la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată.

Citește și Aproape 40 de români dintr-un oraș din Germania, depistați cu coronavirus. Un pacient a decedat și încă unul se află în stare gravă. Ambasada României la Berlin s-a autosesizat

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com